Over ons

Hallo, fijn dat je onze website bezoekt. Wij willen je niet te veel lastig vallen, met over ons te praten, het gaat tenslotte om de producten rivierstenen wastafels waskommen en wasbakken van versteend hout, service en kwaliteit. Al sinds 1989 importeren en produceren wij diversen goederen uit voornamelijk Indonesië. De meeste goederen uit Indonesië die wij verhandelen en hebben verhandeld is Handwerk uit de home industrie. Meestal door families die met ons samen werken. Deze vorm van Industrie is een van de grootste werkverschaffer van Indonesië. Wij zorgen al meer 30 jaar voor de innovatie in deze zeer belangrijke VOLK Industrie. Begin jaren 9tig hebben wij hier zelfs een prijs voor gekregen “voor beste Sociale opdrachtgever in de Home Industrie. En dat van de Sultan van Yogjakarta zelf. Deze wordt ook “Home Industrie” genoemd. Vaak werken deze families onder een coöperatie. Zo kennen wij diverse families “ooms, tantes, neven en nichten die zich bezig houden met verschillende soorten activiteiten in de home Industrie. Deze activiteiten zijn zeer divers van aard zoals, steenhouwwerk, leerbewerking houtverwerking bamboewerken waar wij jaren 8tig mee begonnen zijn.

Waar deze waskommen van riviersteen of versteend hout onyx marmer en andere niet alledaagse materialen gemaakt worden, meubel schrijnwerk, en kleine handycrafts. In het begin in de jaren 1980. Hadden veel van deze families nog niet de beschikking over elektriciteit, en werd echt alles met, voor ons onmogelijke zelf gemaakte gereedschappen, “gefabriceerd”. Gelukkig is daar nu wel verandering in gekomen. En kan er een naaimachine of boormachine gebruikt worden, Maar dat kan nog niet overal. Vaak hebben de lokale mensen niet de middelen om een zwaardere dus duurdere groep elektriciteit aan te laten leggen. Wij steunen ze daarbij, niet alleen financieel maar ook met onze ideeën en kennis. En dat heeft geholpen. De Indonesische bevolking heeft zich sinds de jaren 90 ontzettend snel ontwikkeld.

riviersteen verzamelen

Handwerk Home Industrie

In de jaren 80 van de vorige eeuw. Zijn wij begonnen met het produceren en ontwikkelen van handtassen. Deze werden toen volledig met de hand vervaardigd. Ook het aan elkaar naaien van van de verschillende delen delen van een tas. Het leer dat wij daarvoor gebruikte was het wel bekende Java huidje. Plantaardig gelooid runderleer.

Deze tassen zijn nu vintage het merk dat wij voerde was Julviezar. Nog regelmatig te vinden op het net, als je naar een vintage tas zoekt. Daarin zijn wij best groot geweest vooral in de jaren 90tig, en ook in Indonesië.

Het land waar onze voorouders hun roets hebben. Waar wij dan ook nog vele familie leden hebben wonen, waar wij met samenwerken. Een groot familiebedrijf dus. Handwerk home industrie.

handmade produce Julviezar bag
Totaal met de hand vervaardigd Semichroom en plantaardig gelooid leren tassen van Julviezar in de jaren 90tig
produktie tassen Julviezar
Ontwerp inkoop materialen looing productie geheel door Julviezar uit gevoerd

Steenhouwwerk, afbeeldingen Brons , bamboe gordijnen

Wij hebben diversen Steenhouw werken staan. Prachtige beelden, ook van Brons. Allen op oude traditionele wijze vervaardigd. Ook maken wij bamboe gordijnen op maat. Deze zijn bestand tegen weer en wind, en gaan tientallen jaren mee. En zijn uiterst decoratief en milieubewust en afbreekbaar uit natuurlijke wijze met de hand vervaardigd.

de dames die het gras vlechten
Deze dames weven ook de draad van gras om daarna de banden voor de bamboematten vlechten. Het echte handwerk, wat steeds zeldzamer wordt.
Het zagen van de bamboe latten ook handwerk zoals je kan zien.